28/10 På jobbet....

Sitter på jobbet nu. Vi har precis ätit i matsalen och barnen sitter och läser. Då passar den dära Odörskan på att "blogga" lite.
Idag har vi varit och gått en lång promenad runt Rocksjön....helt underbar promenad. Ungarna var duktiga oxå....inget gnäll. Det var inte alltid att alla gick tillsammans men så är det ju....inte alltid man orkar prata...de gick och skrotade och hittade saker på marken.
Bakom mig sitter Albin och låter...hehe...han har fått låna Tims Godzilla....han leker lite aningen högljutt...:-)

Idag har jag lovat ungarna att vi ska åka hem till mig och träffa Elvis och spela lite wii.....blir väl lite fika oxå antar jag...jag måste ju skämma bort dem lite nu när jag lånar dem på lovet...Lisbeth och Albin ska oxå följa med.
Frida är ledig resten av veckan....lite synd...det är lite tomt utan henne...:-)

Igår var vi iväg i Johans stuga...eller det som ska bli en stuga. Just nu var det bara tak och väggar....
Vi grillade korv och Johans hundar Buster och Morris var med. Det var en lyckad dag...Alla barn hade nåt att göra. Det byggdes kojor, vi fiskade, de lekte med hundarna och så var vi ute i skogen och gick. Andreas fick ett rejält napp på grillkorv. Gäddan tog både krok och lina....alla blev riktigt förvånade...ingen hade räknat med ett riktigt napp....
Det är så kul att jobba igen...kommer sakna det sen nästa vecka....*snyft*




Jag saknar mina barn nåt förskräckligt....
Igår när jag kom hem från jobbet så var det jättetomt...jaha, tänkte jag...vad göra nu...
Man är så van att ha alla hemma så man blir ju helt handfallen. Men jag ska nog försöka göra såna saker som man inte brukar ha tid med....mmmm....
Igår åkte jag till A6 och gick och "mojsade"...köpte två BH:ar...lite kvalle denna gång så de slipper gå sönder. Helt störtsköna är dem....två stycken kostade 398 men det var det värt...köpte lite smink och så oxå....

Igår fick jag en glad överraskning...mitt i allt elände!!!!!!
Facket ringde och sa att jag fått rätt angående min lön. Jag har nämligen upptäckt att jag är en av få på resurskolorna som inte fått den dära "tusenlappen" som man får med anställningen på dessa skolor.
facket sa att jag hade två val. Antingen så fick jag 1000 kronor retroaktivt från 1/1-07 och sedan då 1000 kronor i löneförhöjning....eller så ficka jag 1500 retroaktivt från den 1/1-08 och 1500 kronor i löneförhöjning.....hehe...snacka om lägligt detta kom...vid jul och allt...
Jag valde det andra....
               

Vi hörs ikväll.......
Kram

26/10 Trött söndag....

Gud vad jag saknar mina barn.....var inne på min systers blogg för att kolla om hon lagt ut några bilder på sin blogg...och det hade hon ju. Det var så kul att se vad de hade gjort...:-)
Jag "tjattade" med lilla meija innan. Hon ringde och frågade när jag skulle vara online...så jag rusade till datorn för att prata lite med henne. Hon e ju för go..:-)
Hon berättade att hon hade kört den lilla traktorn...den var minsann tung att köra. Hon hade oxå provat att köra den stora...hehe!!!
Mina barn vill nog aldrig komma hem...*snyft*
Nä,,,det är så kul att de tycker om att åka bort!!

Jag och peter har gjort många saker som man inte brukar göra ofta. I lördags så cyklade vi till torget....och sedan till stan. Vi gick och strosade och shoppade lite och sedan åt vi lunch på sir Simon...en plankstek med lax åt jag...heja vad gott det var!!
I dag så sov vi länge och sen åkte vi till Habo och gick på knallemarknaden som de hade i sporthallarna...men det var inte jättemycket att ha...man fick inte den dära "marknadskänslan" liksom....Sen blev det film i soffan och bara mys.


 



Jag har haft en samtal med Fridas mamma Eva...hon är så go. Jag blir bara så ilsk och besviken på hur "vissa" arbetskamrater behandlar elever och föräldrar på skolan nu när jag varit sjukskriven. Det är konstigt  hur en del går med skygglappar för ögonen genom livet och bara tror att de alltid vet bäst....kan aldrig kan se en helhet ...eller att mycket hänger samman. Har man varit lärare i 30 år så vet man ju aaaaaallt. Alla barn funkar ju lika och lika genom alla år....inget förändras och inget bör förändras heller!!!...Hehe....så tröttsamt........
Nä...nu e jag lite trött...ska ju jobba nu på lovet med alla min goa ungar...:-)...så det e la bäst att komma isäng i tid och så...
Stopp nr:1 blir nog våran underbara soffa.......stopp 2 blir sängen...

Ses nana na.....

Puss och kram

25/10 Lördagskväll med gäster...

Idag hade vi familj och plastfamilj på lite go mat......självklart så spelade vi wii oxå...alltid en partyhöjare!!!!
Min kära moder med sambo Tony, Tonys bror med sambo och två fula skitungar...hehe...Sofia(13) och Frida(11). Sedan var min goa plastsyrra här med. Sofia och Frida blir ju mina plastkusiner då ja...:-)
Trevlig kväll!!!
Det spelades bowling, boxning och guitar hero på wii.....KUL!!! Det var riktigt högljutt i vardagsrummet....heja!!!!

Saknar mina barn som är till skogs i Norrland. Vet att Mickan har fått köra bil idag...:-)....Meija har målat och busat med Kira. De blir riktigt bortskämda...men så ska det vara när de är hos moster och Patrik!!!

Visar lite kort vi tog under kvällen....



Sofia




Frida



Vinterpaj, sallad och lite rödvin eller öl till det...mmmm....



Frida och sofia spelar guitar hero



Sofia och plastsyrran Johanna



Ingela, Niklas och Tony



Mamma



Me and my darling...:-)

Go natt alla out there...

Ses i mon....


                       
 


24/10....aj, aj, aj.....aj!!!

Vaknade med stel kropp, ont i nacken och helt, helt mörbultad.....följde Meija till skolan som vanligt och sedan när jag kom hem så slängde jag mig faktiskt i soffan med jordens skallebank...hua!!! Tog en tablett...men det gick inte över....FAN...vad jag avskyr såna här dagar...när man liksom känner att det inte kommer bli en bra dag....
Måste piggna till sen för att Johan och Frida från jobbet kommer...ska bli kul att träffa Frida....hon e ju så underbar!!!

Frida och Johan dök upp och jag bjöd på pizza....gött värre!!! Hon har blivit så mogen Frida.....det är roligt att se. Hon testade att spela guitar hero...men hon tyckte det var svårt...så jag och Johan tog över. Meija tyckte det var kul att Frida kom och hälsade på...hon gillar henne.



Meija och Frida



Frida och majs(bajs)kolvskillen,,,,:-).......Johan



Om en stund ska vi åka till Nässjö. Mickan och Meija ska ta nattåget upp till Östersund. De ska hälsa på min syster och hennes sambo över lovet, de bor i Kaxås....en lite by ute till skogs...hehe!!!
De kommer ha det jättebra däruppe men fy vad tomt det kommer vara här hemma....man är ju van att ha dem nära hela tiden....men visst ska det bli skönt oxå. Man har lite mindre att tänka på och de får bonustid med sin moster.

Petra lämnar oss idag oxå...hon ska övernatta hos sin mor i helgen...kanske kommer hon nån natt nästa vecka....det är kul att ha henne här....fast, självklart så hoppas man att det löser sig emellan Mikael och Petra....så att de kan fortsätta tillsammans.
Måste bara visa er hennes underbara packning hon hade med sig....skräptanten...hehe!!
Koll hennes samling av pantflaskor....hehe!!!!



Nu ska vi ta och bege oss mot Nässjö.......vi ska köra försiktigt....:-)

                            


I kväll blir det    .......heja Agnes och Anna!!!!

TREVLIG HELG!!!!


                              


23/10 Kvällningen....

Kom från stallet nyss...Meija rider ju på torsdagar. Hon har blivit jätteduktig. Hon har verkligen hittat balansen och att "rida lätt" är ingen svårighet längre....hon har även där hittat själva takten...
Det är så roligt att vara i stallet...man blir helt lugn och avstressad i hela kroppen. Idag träffade vi Fanny i stallet, det är en av mina goa elever. Hon ska oxå börja rida på torsdagar fast i gruppen efter Meija. Det var så kul att träffa henne eftersom jag inte sett henne på fyra veckor,........jag går ju sjukskriven än. *SUCK*



Angelica, meijas ridlärare, kom fram idag och sa att hon tycker Meija är så duktig så hon skulle kunna börja i en annan knattegrupp. Det är för de barn som ridit lite längre. Meija blev så stolt...mamma med...hehe!!! Måste ju kolla med jobbet och så om det går på måndagar kl.16.30.....det är ju typiskt men vi har ju konferens på jobbet....men jag minns fan inte vilken tid vi slutade...har för mig att vi ändrat tiden till 16.00....får kolla det sen....

Usch...jag har sån huvudvärk så jag slänger in nu...gonatt....
Ses nanan na.....



                                

22/10 Lite kort från Turkiet...


Hibiskus



Cleopatra beach...nr.3



Oh...maten såg precis ut som på bilden i menyn...



På besök i ett vattenland...



Vilopause efter glassen...



Gött med en öl i värmen...eller två...



Badbruden



Måste ju testa snorkeln vi köpte på planet.



Vyn över resaurangen och poolbaren på hotellet.



Mor och dotter.



Två galna brudar sista kvällen i Turkiet....



Asså...detta är en resa jag kan rekomendera för er....vi bodde på Mayflower hotel i Alanya. Ett lite mysigt hotell med trevlig personal, rent och snyggt, mitt i stan men det märktes inte, nära till shopping. Jag har hört att man kan ha otur i Turkiet med hotell men detta var ett hotell dit folk återkom år efter år. Det var lugn och stillsamt...inget ungdomshotell med massa liv. Verkligen ett toppenställe...
Ville ba säga dää....

syns nana na....

Kram

22/10 the afternoooon....

Ja...säga vad man vill om Petra men fan vad rolig hon är....jag höll på att skratta ihjäl mig innan. Lina kom på besök och fikade innan och då satt vi och pratade om resan jag och Meija gjorde till Turkiet...som var helt underbar!!!
Men, men...Petra berättade vad som hände när hon skulle åka till Thailand helt själv...hennes mamma och moster var redan där nere så hon skulle ju ha sällskap i Thailand, men hon flög ju ner själv. 

                                                  

Hon hamnade jämte en kille som var totalt helt hysteriskt flygrädd....han hyperventilerade ungefär första timman....:-)...på hemresan hamnade de på samma plats igen och Peter, som han hette var ju lika rädd fortfarande....solbränd till tusan var han...eller snarare sagt helt illröd med två runda vita ringar runt ögonen....han hade väl inte tagit av sig solglasögonen på hela tiden....hehe....Efter ett tag bestämde sig Petra för att köpa en flaska vin till maten....observera att hon är nykterist och har väl inte druckit alkohol på 10 år eller nåt...hon blev totalt packad...och ni vet ju att flaskan är väldigt liten, det är ett glas ungefär. Hehe!!! Hon blev ju naturligtvis kissenödig och ska då försöka åla sig under borden...som hon just då tyckte var en bra idè....men, det blev ju lite fel.....vinet och colan och allt som stod på borden flyger iväg och Peter får allt på sig...burkarna och glasen rullar neråt längs gången i planet....inte nog med det...när hon väl ålat färdigt och bett hundra gånger om ursäkt så lägger hon världens racerbell i gången på planet...hehe...snacka om pinsamt!!!!! Men det var ju som tur var bara det dära första man kan känna av när man dricker så det räckte med hennes 30 minuters besök på toan så hade det lugnat sig i kolan....Petra har nämligen stödstrumpbyxor när hon flyger så det tar ett tag för henn på "tjottan" innan hon har ålat ur dem och sen ålat tebaka dem...hehe...hon e fantastiskt kul!!!!     
                                                                                                                                                                                                                   
Om en stund ska jag slänga min minsta i duschen....klippa hennes naglar och göra henne iordning för kvällen.
Jag brukar tänka på en elev till mig när mina barn duschar. Hon är väldigt beroenda av rutiner och har en stort intresse förr människors namn och historia....hon är så underbar våran Frida!!!! Det är så fantastiskt kul att jobba med henne....hon blev så stolt över sig själv när hon fick in egna rutiner på att duscha. Det är viktigt för henne att veta hur andra gör. Så nu gör hon som mina stora barn, hon duschar varannan dag om hon inte har mens, då duschar hon varje dag. Hon är så duktig!! Hon har till och med lärt sig att sätta upp en tofs i håret om hon inte ska tvätta håret. Jag skulle vilja lägga ut en bild på henne men jag måste ju be hennes mamma om lov först. Jag har lärt mig så myckat av Frida....   

                                                                      

Okej, slut för nu...
Hörs sen...pöööss                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           


22/10 Morgon......:-(

......på er alla!!! Hur mås det en sån här onsdag???

Jag har så jävla ont i kroppen idag med....skitjobbigt....kunde inte ens gå min långa sväng med Elvis idag utan gick direkt hem när jag lämnat Meija på skolan. Kallt var det med....hade på mig keps....så mina öron var helt stelfrusna och röda när jag kom hem. Det har inte varit riktigt så råkallt innan som det var idag....nu blir det mössa i fortsättningen. Nu går det fort....snön är säkert här snart........viken pessimist jag är idag då!!!!  Hehehehehe....alla har vi såna dagar!

Idag ska jag lyssna på min kära arbetskamrat Linda och faktiskt ta en slapp dag framför TV:n och titta på filmer och gamla serier....passar på nu när jag inte klarar göra så mycket.
Petra sover fortfarande.....hon är ju alltid uppe så sent på kvällen....sen ligger hon och snusar hela förmiddagen. Hon är ju sjukpensionär fast hon bara är 40 år. Måste vara trist som fan. Jag har varit borta från jobbet i 4 veckor snart och hatar det.....hon har varit hemma i typ 10 år....hua!!

Nu ska jag ta en kopp kaffe och sedan blir det soffan......jag har en bara en sak till att säga........jag älskar min Peter.

                                                                            

21/10 Min kropp ömmar...

Fan vad ont jag har i min kropp....har gått på stan med Petra idag och fyndat lite och köpt behövliga saker till Meija. Vantar blev det...det går ju alltid åt en massa. De har en lustig förmåga att försvinna...men bara den ena...va???....E det inte märkligt. Och så glömmer man varje år att köpa i samma färger så det bara är att matcha om ifall en försvinner....så även i år. Ett par lila, ett par rosa och ett bar bruna....att jag aldrig lär mig!!!!   
                                                                                                                                         
Tillbaka till min ömande kropp.....får bara mer och mer ont när jag gör något ansträngande.......mina ben värker nåt så in i norden....ungefär som växtvärk....hua!!!  Men får väl hoppas att det går över tills i mon.....   

Idag kom Amanda och Ajan hem för att sova här lite...det e såååå mysigt när de kommer...och frivilligt med... De bor så mycket de kan hos Ajan men vi håller fortfarande på  att Amandas hem fortfarande är här i första hand. Den veckan när Amanda kommer till oss så vill vi helst att de kommer hit på fredagen och käkar och myser med oss lite så man kan prata en stund om vad som hänt i veckan och så....om de har några planer för helgen osv...sedan kan de åka hem till lägenheten och sova över helgen. På söndagen får de komma hit igen och sova. De sover i lägenheten under veckan med.... men sen på torsdagen så har vi städdag med alla så då är det inget utespring...då tar vi fram vita handskar och kollar så de dammat noga...noga...noga!!!!  ....Hehehehehehe....Vi brukar alltid köra lite guitar hero när de är här...Ajan är förjävlig på det....

Nu kom Jullan hem....21.25....FÖR TIDIGT!!!!! VADAN DETTA!!!!       konstigt...varje gång hon kommer hem så ruuuuusar hon in på toan och kissar....läääänge...det e precis som om hon aldrig kissar när hon är borta...hehe..  hon är för söt. Hon har hamnat i nån slags tonårs identitet "jag vet inte vem jag är riktigt"....kris!! Ena dagen var hon en söt välsminkad donna med tunikor, kjolar och högklackat...sen bara vände det...nu är hon svartmålad...kängor...svart...svart...svart...hehe...det är konstigt med dessa barn. Det är nog bara och låta dem hållas så går det över. Så länge det inte handlar om alkohol, droger och tobak och farliga grejer så får hon se ut som hon vill...Vi älskar henne!!! Hon är faktiskt medlem i UNF ( ungdomens nykterhets förbund )....så stolta är vi...

Nu e jag supertrött...ska slänga mig i soffan..

Go natt sweden.....jag älskar Peter Odin,,,,,,,,,,,,,,,,,,,



                                                                                                     

21/10 Tisdagförmiddag...

Jag har lyckats.....jag har INTE bränt ner lägenheten idag. Jag kunde göra gröt utan att bränna ner lägenheten....heja..!!!!

        ....yes...yes....yeeeeees!!!!!!

...Petrasek....som vi ibland kallar Petra  kom upp för ett tag sedan lite svullen och sömning....vi satte oss i köket och pratade jättelänge.....drack lite kaffe och jag åt min gröt som jag INTE bränt...:-)....jag måste nog säga att jag saknat Petras sällskap ganska mycket eftersom vi inte träffas lika ofta längre...fast nu får vi väl intensivumgås och ta igen allt...hehe!!!

Injica ringde senare, min allra bästaste vän...:-)....hon har det struligt på jobbet med en ledning som låter henne jobba för mycket.....himlansskitkorvar....:-)
Ska ringa henne lite senare tänkte jag....vi är ju supersugna på att öppna eget....får se vad det blir av et...

Idag ska jag inte gå och hämta Meija på skolan...hon ska följa med en kompis hem...Felicia. De leker ofta och har riktigt roligt ihop. men jag måste ändå gå mot skolan då jag ska hämta min jacka hos skräddaren....min dragkedja var nämligen paj....vet ni vad de tar för att byta en liten flerp på själva dragkedjsmojängen...(vet inte riktigt vad det heter)...jo, 140 kronor...va fan!!!! Jag frågade oxå vad det kostade om jag skulle lämna in mina jeans där dragkedjan måste bytas ut....270 kronor....nä, dra åt....skogen....då kan jag ju köpa nya byxor för bövelen.....
Ja,ja...140 spänn kan min jackdragkkedja vara värd i alla fall......
Jag älskar min jacka...                          


Jaamen...vi hörs la senare antar jag....

Kram   

                                                          

20/10 Jaahopp...

...ahahopp....då var det tidig kväll då ja...tiden flyger ju iväg!!!
Har varit hos läkaren nu på eftermiddagen....fy, vilken bra läkare det var. Han var mycket inlyssnande och var med i samtalet istället för en del som man ser svävar bort och bara nickar...:-)
Han vill inte att jag skulle börja jobba egentligen....han trodde inte att det var bra....han ville nog  sjukskriva mig fram till jul....men jag insisterade på att få börja på lovet...jag saknar ju ungarna nåt förfärligt!!!!!
Men jag fick en telefontid så vi kan hålla kontakten och funkar det inte så sjukskriver han mig igen. *SUCK*

Petra ringde innan, hon kommer hit och sover ett par dagar....tänkte göra lite köttfärspaj och "möjsa" med. Ska bli kul att ha henne här tycker jag allt.....

Vi ses la.....;-)
Kram

20/10 God förmiddag där ute...

Mörkt och trist är det när man vaknar.....skittrist och man är ju skiiittrött. Är sjukskriven denna veckan oxå....är mäkta tråkigt men jag har fått massa gjort här hemma som man kommit efter med. Måste även kolla upp med försäkringskassan hur man gör när man är sjukskriven...har inte varit det sedan jag väntade Meija, då jag hade foglossning....det är ju sju år sedan då....visst har man varit sjuk emellanåt men asså, då pratar vi kanske några dagar ...högst en vecka.....men nu....tre½ vecka....hua...det e möe!!!
Jag går ju upp tidigt iallafall varje morgon och följer Meija till skolan, tar med Elvis....sedan går jag och vovsen en runda runt friardalen innan jag går hem och dricker kaffe och käkar frukost. Skönt att komma ut!! Man kan ju lätt fastna i nåt tråkigt och bara vilja göra ingenting....men jag försöker hålla igång på dagarna. Min arbetskamrat Linda tycker att jag borde ha en TV dag och bara kolla på massa serier, oprah och filmer.....kanske ska jag göra det nån dag...:-)

Idag kommer min mamma hit efter sitt jobb.....   hon ska mellanlanda här. Hon skulle till sjukgymnasten på förmiddagen och sen börjar hon jobba vid fyra....hon pallar inte hålla på och åka buss fram och tillbaka flera ggr till Jönköping....hon bor nämligen i Huskvarna.... så vi tänkte käka lite lunch ihop och så.
Sen hoppas jag att Petra hör av sig oxå....tycker synd om henne. Hon och min bror har bråkat...igen!!! Denna gången är det nog riktigt allvarligt....tycker nog att de ska pröva vingarna på var sitt håll.....de kan inte vara tillsammans helt enkelt....fast e klart, det är inte lätt när man älskar varandra....hoppas de löser det och hoppas hon kommer hit till oss ett par dagar så vi kan sitta och "tjöta" lite.....vill båda väl eftersom man älskar dem båda två.

Nu börjar det bli dax för frukost...känns lite så i magen iallafall.....vi hörs senare....

sooo loong my friends...:-)


Jag blev så glad innan. ...Jag har bra kontakt med en elev och hennes mamma Eva. De e ju bara underbara och det känns bra att vara ett stöd för dem. Vi brukar sms:a till varandra och idag när jag var ute och gick så fick jag en känsla av att jag måste kolla läget nu när man inte har varit på jobbet på ett tag. Lite senare så missade jag tyvärr Evas samtal men hon hade lämnat ett så fint meddelande på röstsvar.....jag blir bara så glad!!! Det känns så skönt att veta att man gjort en annan familj glad med små medel för att deras vardag hemma och i skolan ska bli så bra som möjligt....nu gör de MIG glad med små meddelanden om att de saknar mig på skolan......Tack Frida och Eva!!!!
Ville ba tala om det.......
Ses.....

Jahaaaaa....nu har jag under skrivandets stund hållt på och bränna ner lägenheten.....säger ju att allt kan hända runt mig...
Hade satt på gröt för att käka frukost....satte mig sen här för att skriva lite och vänta på att det skulle koka upp. Hade glömt sätta på äggklockan oxå så jag hade inget som kunde påminna mig om att det e liksom dax...:-)
När jag satt här så kände jag röklukt...va fan tänkte jag vem e det som röker??? ah...e väl grannen som röker inne nu när det e kallt tänkte ju ja då....
Det gick nog 20 minuter innan jag ser lite smog som fyller rummet där jag sitter i....det är en bit från köket me....då slog det mig att jag har ju för fan glömt gröten.....hela lägenheten är rökfylld.....det stinker...att inte brandlarmet gick igång asså....måste nog kolla batterierna där....
Nu är det minusgrader här inne....varenda fönstre e öppet....fan vad det luktar...jag luktar....heja...mohaaaha.
Ska sanera lite nu...
Bajs,,,bajs.....
          
                               

...mmmm....nice bovetegröt....smaklig måltid.!!!     

19/10 Detta är min familj...

Dax att avancera och visa min familj för er alla...nu när jag kan lägga in bilder och så ......jag är mäkta stolt, både över min familj och att jag kan lägga in bilder!!!!

Det här är min goa exmake..!!..:-)
För er som inte vet så har jag och Peter, som han heter, varit ihop sedan -97. Vi förlovade oss -00, gifte oss -01, fick barn -02, skilde oss -04 och blev ihop igen -06...Visst e det härligt!!



Det här är Mickan, min älsta dotter,  hon e 13½.

   Och det här är hennes favoritsyssla....fast hellre det än ute och springa på stan...

                                                   

Det här e Amanda, min "nästandotter", hon e 17½ och älskar sin pojkvän Ajan överallt annat....fast vi älskar honom me...

     

Det här e Julia, oxå hon min "nästandotter", hon e 14½...fast hon ser inte ut så längre...hon har bytt identitet och är nog nåt punkaktigt av nåt slag...Ska visa ny bild när jag får fatt i henne...

     

Så har vi lilla meija, min minsta, hon är 6 år men tror att hon är typ 13...:-)


                                                                            

Sist men inte minst så har vi ju Elvis....våran enda son..:-)

....visst e han fin!!!

Det är dessa som betyder så mycket för mig men ibland är de bara skitjobbiga.....då e kärlek och hat inte långt från varandra....men jag älskar dem oerhört mycket!!!

Ses nanan na...nu ska jag glo på TV...e ju söndag..:-)
Kram

19/10 ...jag e impad....:-)

....tänk att våra barn har möjligheten, som en annan inte hade , att ha datorn som ett stort hjälpmedel. Titta på min sexåring......hon har idag för första gången varit delaktig i msn....och det kan ju många vuxna kanske tycka att barn och ungdomar sitter för mycket vid tex msn....men man ska nog se det som en möjlighet. Tänk vad de pluggar svenska språket!!!!
Men min Meija fattade hela grejen med msn direkt. Hon pratade med sin moster som nyss flyttat 85 mil härifrån, som hon saknar jättemycket. Först fick jag hjälpa henne att ljuda fram bokstäver och kolla stavning. Men sen sa jag att hon skulle testa själv. Hon kunde få iväg läsliga meningar till sin kära moster och ställde en massa frågor som hon undrade över. Jag fick naturligtvis hjälpa henne och läsa de svar hon fick men ändå.....e det inte fantastiskt!!! jag är så stolt. Tänk vilken bra träning för henne inför 1:an. Detta ska man absolut uppmuntra när hon väl tycker detta är roligt. Så nu får vi hoppas att moster Tinna är online närhelst Meijas lust faller på....hehehehe..!!!

Idag är det Söndag...det är för mig en slappdag. Tänk om man slapp laga mat och bara blev servad denna dag...*Suck*
Jag vaknade med en dov huvudvärk. Min underbart goa exmake lät mig sova ut och jag kom faktiskt inte från sängen förrän framåt elva...mmmm...så skönt!!!
Slängde mig sen i soffan och tittade på basic instinkt 2 som gick på nån kanal...den var riktigt bra faktiskt.
Var ju "tvungen" att spela lite guitar hero med meija oxå....hon för jävlig på det asså....dessa sexåringar...man impas hela tiden..:-)....när jag väl kom upp blev det fart på mig...jag började plocka och damsuga för att kunna slappa ytterlgare resten av dagen... :-)
Peter står i köket och lagar till fisk och slapparfia sitter här vid datorn......gud vad skönt att vi alla gör det vi är bra på.....
Ses sen kanske...
Kram

18/10 Lördagskvällen....

Så....då var det bara familjen kvar. Meijas kompis Angeliqe     åkte hem för en stund sedan och lugnet börjar la lägga sig....lördagslugnet......*härligsuck*......
Eller....jag har nog fel. Min älskling och min kära bror Matte spelar guitar hero och dricker öl och whiskey så....min lugna lördagskväll framför TV:n får jag nog lägga åt sidan. Det låter som om de höjer för varje låt nu.......:-) Så käcka de äääär mina pöjkar...hehe...!!!

Vi gjorde en lite småkäck fläskpannkaka idag förresten. Vi tänkte testa ett nytt recept på denna otroligt svåra maträtt....
:-)....men det var liksom lite fel i receptet. istället för 4 dl vetemjöl stod det 4 msk.........vi tyckte det var lite konstigt men e det nytt så e det ju....som sagt....den blev liiiiiite lös så vi har döpt om den till "en något lösare fläskomelett" istället. Den gick ner smärtfritt i magen ändå, fast ungarna var väl inte överförtjusta....:-)
Nu ska jag gå och vara lite småsocial och slänga mig i soffan och skratta åt dem när de gör fel på guitar hero....de suger...verkligen!!!!
Ses nanan na....

Kraaam


18/10 Första gången...:-)


Min stora flicka Mickaela hade valt en förbaskat dålig dag att åka på fiskeresa. Fick ställa klockan på 07.15 för att kunna köra henne och alla pinaler till Bankeryd. Riktigt trött var jag....och jag tänkte som så att när jag kommer hem ska jag krypa ner igen. Men ack vad fel man kan ha. Jag hann ju bli pigg under den halvtimma jag var iväg och när jag kom hem hade min lilla flicka Meija och hennes kompis Angeliqe vaknat. Drog ut täcket till soffan för att znoosa lite....men då börjar ju Elvis (våran hund) att låta som bara han kan och då blir det svårt. Peter kom upp....kokade kaffe och gav mig en kopp och då kändes livet lite lättare.
Efter frukost, iordningplockning, tandborstning och påklädning av ungar och mig själv drog vi till stadsparken en sväng... skönt att komma iväg för man känner sig så otroligt nyttig och frisk.
Ja, detta är väl vad vi gjort....än så länge.....dagen e ju inte slut. Heter man då Maria Odin så kan precis vad som helst hända...vi får vänta och se.....

Kram

17/10 Välkommen till min nya blogg!

Ok...har efter mycket om och men och grejs fått till början till nåt som liknar en blogg. Har fortfarande inte en aning om allt man gör eller hur det fungerar men det går nog få till riktigt bra,,,tror jag!!!
Jag är i och för sig blond och har lite otur då och då men hur svårt e en blogg då....hehe!!!
Min syster är ju en som försökt få igång mig eftersom hon är "bloggare" och........mmmm.......nu när jag tänker efter så är det ingen dum ide alls. Eftersom min lillasyrra har flyttat till skogs uppe i Norrland så är ju faktiskt detta ett bra sätt att kunna ta del av våra familjer......jag ska verkligen försöka lägga ner lite energi och tid på detta..... det är ju faktiskt ett sätt att skriva av sig och summera saker som händer i ens vardag.
Eftersom jag kan ha en del otur när jag tänker så...........kan ju detta bli kul.....

RSS 2.0